Kerää kesä talteen
Ruoka aiheuttaa jopa 25 prosenttia ilmastovaikutuksistamme. Ruoan hiilijalanjäljestä suurin osa syntyy alkutuotannossa. Ilmaston kannalta on siis tärkeää suosia raaka-aineita, joiden kasvuolosuhteet ovat juuri kyseisellä hetkellä ihanteellisimmat ja joiden tuottaminen synnyttää mahdollisimman vähän ilmastopäästöjä.
Kausiruoan hyödyntäminen hellii ilmaston ohella myös makunystyröitä ja kukkaroa: parhaan satokauden aikana raaka-aineet ovat ravintorikkaimmillaan ja täynnä makua sekä hinnaltaan kohtuullisia. Kasvimaalta ja torilta kannattaa käydä keräämässä talteen avomaakasvatetut perunat, herneet, tomaatit ja mansikat. Kesä on myös
täydellistä aikaa luonnon marjojen ja sienien sekä erilaisten villikasvien hyödyntämiseen.